Konut ve Yapı Gazetesi Röportajımız

  • Görükle Dumlupınar Mahallesi’nin gelişimini değerlendirir misiniz?

Bursa’nın en çok tercih edilen mahallelerinden birisi olan Dumlupınar, yatırımcıları için fırsat olmaya devam etmektedir. Görükle mahallesine göre sonradan yapılaşan, gelişen ve gelişmeye devam eden bir bölge olup, yapımı tamamlanmış ve devam eden birçok inşaat bulunmaktadır. 

Dumlupınar mahallesinde genellikle aileler ve çalışan kişiler ikamet ettiğinden, oturan kesim daha elit ve herkesin öncelikle tercih ettiği bölgedir. Alım – Satım – Kiralama gibi işlemlerde diğer mahallelere göre yatırımcısına daha çabuk geri dönüşler sağlamaktadır.

İzmir yolunun yakınında olması, otoban bağlantısının olması ulaşım konusunda uzak kavramını ortadan kaldırmıştır diyebiliriz. Teknosab, Togg ve Gemlik Serbest Bölge’de çalışanların da ilgisi büyüktür. Ayrıca Dumlupınar mahallesi kendi içinde de ulaşımın kolay olduğu bir bölgedir. 

“Nilüfer Proje Tasarım” ve “Güney Grup” ortak olarak yaptığımız “Avlu Görükle” projelerimiz de Dumlupınar mahallesinde yer almaktadır. Şimdiye kadar 3 etap olarak yaptığımız projemizde;

 Avlu Görükle 1, teslim edilmiş ve oturumlar başlamıştır. Burası 3 blok 261 daire ve 1+1 – 2+1 çoğunlukta olmak üzere faklı büyüklükte tipte daire seçeneklerimiz bulunmaktadır.

Avlu Görükle 2, yapımı yeni tamamlanmış ve teslimine başlanmış olan 2.etap projemizdi. Burası da 2 blok 132 daireden oluşmaktadır ve tamamı 2+1’dir.

Avlu Görükle 3, yapımı devam eden yaz sonu gibi teslimine başlanacak ve sonbahar kışa doğru oturumların yapılabileceği 3.etap projemiz. Avlu Görükle 3 sitemiz de 2 blok toplam 172 daireden oluşmaktadır. 1+1 ve 2+1 dairelerimizin bulunduğu projemizde satılık dairelerimiz de mevcuttur. 

Tüm projelerimizde kapalı otopark, açık yüzme havuzu ve güvenlik gibi sosyal donatılarımız bulunmaktadır. Site yönetimimizi ve satış sonrasındaki kiralama – tekrar satış işlemleriyle ekibimizle ilgilenmekteyiz.

1+1 dairelerimiz 87 m2 brüt, 55 m2 net kullanım alanına sahiptir.

2+1 dairelerimiz 100 m2 brüt, 65 m2 net kullanım alanına sahiptir. Dumlupınar mahallesinde yapılan en büyük m2’li dairelerden olup alan ve oturan kitlemiz aile ve çalışan kesimdir. Ayrıca inşaatlarımızda farklı büyüklükte dükkanlarımız da mevcuttur. Ticari yatırım yapmayı tercih edenlerin ilgisini çekmektedir. 

  • Dumlupınar mahallesini diğer mahallelerden ayıran özellikler nelerdir? Yatırımcına sunduğu avantajlar nelerdir?

Dumlupınar mahallesini diğer mahallelerden ayıran en büyük özelliklerden birisi az önce belirtmiş olduğumuz alım – satım – kiralama gibi işlemlerde diğer mahallelere göre daha hızlıdır. Dolayısıyla yatırımcısı için her zaman avantajlı olma konumunu korumaktadır.

Bu bölgede yapılan inşaatlarda daireler, genel olarak mobilya ve eşyalı olarak oturuma hazır şekilde teslim edilmektedir. Dairelerde yaşamak isteyen kişiler kıyafetleri ve mutfak malzemeleriyle doğrudan yaşamlarına başlayabiliyorlar. Bu sebeple yeni evlenen çiftler, emekliler, çalışan kişiler ve yatırım için alanlar tarafından çokça tercih edilmektedir. 

  • Dumlupınar’a yapılan / yapılacak projelerle geleceği nasıl şekillenecek?

Bu bölgede yapılan projelerin her biri çok kıymetli. Dumlupınar’a genel olarak bakacak olursak buradaki imar yüksekliği en fazla 5 kattır. Çok yüksek katlı yapı bulunmaz. Zemini birçok mahalleye göre daha sağlamdır. Her yaştan her kesimden birçok insanın bir arada yaşadığı bu mahallede herkese uygun sosyal yaşam imkanları da bulunmaktadır. Bu da sürekli gelişmesi, yeniliklere ayak uydurması ve dinamik kalması demektir. 

Ayrıca biraz ileride Teknosab Sanayi Bölgesinin yapımının devam etmektedir. Bu da yeni bir büyümenin gerekliliğini ve şehrin batıya ilerleyişinin devam edeceğini devam edeceğini göstermektedir.

  • Vatandaşların Görükle Dumlupınar Mahallesine İlgisi Hakkında Neler söylemek İstersiniz?

Vatandaşlar gerek yatırım için olsun gerek kendileri oturmak için olsun bu bölgeyi seviyor ve tercih ediyorlar. Çünkü depremden sonra herkesin haklı olarak öncelikleri değişmiş durumda. Az katlı ve zeminin sağlam olması insanların öncelikli tercih sebepleri arasında. Bunun dışında yatırımcısına ya da ev sahibine karlı bir alım – satım – kiralama süreci sunuyor. Çünkü onlara avantaj ve yüksek getiriyle geri dönüşler sağlıyor.

Kendimizden örnek vermek gerekirse, insanlar geçmişini bildikleri, inandıkları ve güvendikleri projelerde yer almak istiyor. Bu durum da bizi mutlu ediyor. Biz de müşterilerimizi memnun etmek için elimizden gelen gayreti en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.

  • Eklemek İstedikleriniz?

Konut & Yapı Gazete olarak bu ay bize yer ayırmış olduğunuz için teşekkür ederiz.

npt_2024admn

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir